Za delovanje aplikacije eSvetovanje morate uporabljati brskalnik, ki podpira JavaScript. Vaš brskalnik tega ne podpira ali pa imate to možnost izklopljeno.

eSvetovanje 2013

Zavod Republike Slovenje za zaposlovanje

Ali ste vedeli?

Poklici so razdeljeni v 10 skupin po SKP, vendar pa tudi poklici zamirajo in nastajajo novi.

 

Več o skupinah poklicev

Poišči svoj poklic


Odločitev za pravi poklic je ena najpomembnejših odločitev, ki ste jo ali jo boste morali v življenju sprejeti. Če že veste v katerem poklicu bi želeli delati, si lahko s pomočjo iskalnika ogledate opise in  podatke o razpisanih prostih delovnih mestih za vaš izbran poklic ali poklicno skupino.

Vpišite naziv poklica  
V primeru, da niste prepričani, kateri poklic bi bil za vas najboljša izbira, si lahko vam zanimive poklice poiščete po različnih kriterijih:
 

Interesni tip

Interesi sporočajo, kaj vas zanima, veseli, v kaj ste pripravljeni vlagati energijo in čas. Interes je tudi največji razlog za hitro učenje. Delodajalci vedo, da boste v to, kar vas zanima, pripravljeni vložiti več truda, bolj boste motivirani dobro opraviti delo, hitreje se boste učili in prilagajali novostim.
 

Način dela

Včasih je težko povedati, kaj točno bi delali, veste pa npr, kakšen način dela bi vam ustrezal. Svet dela smo razdelili v 14 skupin glede na način dela. Izberite način dela, ki se vam zdi zanimiv in preglejte seznam pripadajočih poklicev.

Skupine poklicev

Poklici so razdeljeni v 10 skupin po Standardni klasifikaciji poklicev, ki po sistemu opredeljenih meril razvršča dela in naloge v poklice, te pa v širše poklicne skupine. Konkretneje to pomeni, da se znotraj posameznega poklica opravljajo sorodna dela s podobnimi odgovornostmi, dolžnostmi in nalogami, za opravljanje katerih pa sta potrebni določena vrsta in raven znanja.

© 2013 ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAPOSLOVANJE


Deli