Za delovanje aplikacije eSvetovanje morate uporabljati brskalnik, ki podpira JavaScript. Vaš brskalnik tega ne podpira ali pa imate to možnost izklopljeno.

eSvetovanje 2013

Zavod Republike Slovenje za zaposlovanje

Spremljanje aktivnosti

Ni dovolj samo vedeti, kakšen je vaš cilj in kaj, kako ter do kdaj nekaj narediti, temveč je to potrebno dejansko izvesti. Spremljajte svoj napredek! Pomembno je, da si vzamete čas za pregled vaših ciljev in korakov.

Iskanje zaposlitve je pravzaprav polna zaposlitev. Večina zaposlenih dela 40 ur na teden. Vprašajte se, če toliko časa posvetite vašemu iskanju zaposlitve. Ali porabljen čas ustreza pomembnosti vašega cilja, da najdete novo zaposlitev?

Lahko ugotovite, da napredujete brez težav in je vaš cilj vedno bliže. Po drugi strani se lahko zgodi, da ne napredujete k cilju ali se od njega celo vedno bolj oddaljujete. Lahko se zgodi, da vam zmanjka energije in ne poskušate ničesar spremeniti. Lahko tudi izgubite osredotočenost na vaš končni cilj ali vas pri tem morda ovira določena miselna naravnanost, ki se je niti ne zavedate. Pri tem gre za skupino stališč, ki se zrcalijo v vašem odnosu do iskanja zaposlitve in ga lahko preverite z izpolnitvijo spletnega Vprašalnika o odnosu do iskanja zaposlitve.

Spremljanje ni namenjeno temu, da se počutite krive, če nečesa niste uspeli narediti. Namen je, da presodite, kako napredujete, če določena aktivnost ne deluje, zakaj ni pozitivnega rezultata in kaj lahko v prihodnje spremenite, da boste uspešni. Seveda je to velikokrat lažje reči kot pa storiti.

Seveda pa načrta ne spreminjajte le ob morebitnih težavah. Pozorni bodite tudi na nove priložnosti. Izkoristite jih tako, da prilagodite svoj načrt, in če je potrebno, spremenite svoj končni poklicni cilj.

 

 

 

© 2013 ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAPOSLOVANJE


Deli