Za delovanje aplikacije eSvetovanje morate uporabljati brskalnik, ki podpira JavaScript. Vaš brskalnik tega ne podpira ali pa imate to možnost izklopljeno.

eSvetovanje 2013

Zavod Republike Slovenje za zaposlovanje

Odkrivajte svoje interese

Interesi sporočajo, kaj vas zanima, veseli, v kaj ste pripravljeni vlagati energijo in čas. Interes je tudi največji razlog za hitro učenje. Delodajalci vedo, da boste v to, kar vas zanima, pripravljeni vložiti več truda, bolj boste motivirani dobro opraviti delo, hitreje se boste učili in prilagajali novostim.

Delo navadno ni zabava, vendar je dobro, da vsebuje čim več nalog, ki vas veselijo. Zato je zelo pomembno, da svoje interese poznate in veste, katera področje dela se z njimi ujemajo ter ste sposobni oceniti, ali določeno delovno mesto vašim interesom odgovarja ali ne.

Interesi se skozi življenje razvijajo in spreminjajo, zato ni nujno, da vas bodo vedno zanimale iste stvari. Mnogi mislijo, da jih določeno področje ne zanima samo zato, ker ga premalo poznajo. Preizkušajte se v novih stvareh, spoznavajte jih in jih raziskujte. Več hobijev ali poklicev boste spoznali, laže boste izbrali tisto, kar bo za vas najustreznejše tako v prostem času kot pri delu. Interese odkrivajte s pomočjo hobijev in »sanjarjenja«, kaj bi delali, če ne bi imeli nobenih omejitev, lahko pa tudi s pomočjo interesnih vprašalnikov in testov.© 2013 ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAPOSLOVANJE


Deli