Za delovanje aplikacije eSvetovanje morate uporabljati brskalnik, ki podpira JavaScript. Vaš brskalnik tega ne podpira ali pa imate to možnost izklopljeno.

eSvetovanje 2013

Zavod Republike Slovenje za zaposlovanje

Iskanje po zaposlitvenih oglasih

Ko veste kakšni ste, kaj vas zanima, kaj znate in kaj bi delali, morate delo samo še najti. Lahko ga iščete preko objavljenih zaposlitvenih oglasov ali s pomočjo odkrivanja neobjavljenih potreb po delu. Zaposlitveni oglasi se nahajajo na Zavodu za zaposlovanje, v časopisih, na agencijah za zaposlovanje in na spletnih portalih, ki objavljajo prosta delovna mesta različnih ponudnikov.

Objave Zavoda RS za zaposlovanje:

  • aktualna prosta delovna mesta na spletu,
  • objave prostih delovnih mest na oglasnih deskah uradov za delo,
  • za prejemanje informacij o prostih delovnih mestih, ki jih objavlja Zavod RS za zaposlovanje, lahko uporabite tudi storitve Naročanje na prosta delovna mesta prek RSS novic ali poizvedujete po prostih delovnih mestih prek pametnih telefonov z vstopom na spletni naslov http://m.ess.gov.si/.


Časopisi
V časopisih najdete veliko oglasov prostih delovnih mest. Preglejte jih, da dobite splošen občutek, po kakšnih kadrih delodajalci vse povprašujejo. Pozorni bodite tudi na organizacije, ki veliko zaposlujejo. Tudi če trenutno ne iščejo na vašem interesnem področju, pa so lahko to organizacije, ki se širijo in bodo v prihodnje zaposlovale tudi druge profile kadrov.

Agencije za zaposlovanje
Velikokrat se delodajalci z namenom pridobitve novih kadrov obrnejo tudi na agencije za zaposlovanje, ki lahko zanje opravljajo tudi celoten selekcijski postopek. Pripravite si seznam agencij, redno spremljajte njihove objave, jim pošljite svoj CV ter se po možnosti dogovorite za sestanek pri njih.

Zaposlitveni portali na spletu
Zaposlitveni portali, ki objavljajo najrazličnejša delovna mesta, so postali eden najbolj učinkovitih orodij za iskanje dela. Poiščite jih na spletu, pri znancih preverite, če obstajajo še kakšni novi, za katere niste slišali, vpišite se v njihovo bazo iskalcev zaposlitve in se naročite na prejemanje e-obvestil, v kolikor portal to omogoča, ter redno spremljajte vse novosti na portalu.
Predlog dveh portalov:


Spletne strani podjetij, v katerih želite delati
Nekatera podjetja prosta delovna mesta objavljajo samo na svojih spletnih straneh, zato si naredite opomnik, ki vas bo redno (vsak teden, vsakih nekaj dni, …) opominjal, da si ogledate novosti na spletnih straneh vaših želenih delodajalcev.

Še nekaj nasvetov

  • Nazivi delovnih mest so včasih zavajajoči. Preberite opis delovnih nalog in postavljene zahteve delodajalcev, da ne zamudite kakšne primerne zaposlitve.
  • Prosta delovna mesta niso vedno objavljena pod naslovom ali stranjo, kjer jih pričakujete.
  • Poglejte, kateri delodajalci objavljajo za vas primerna delovna mesta, in poiščite njihove tekmece oziroma delodajalce iz podobne dejavnosti.

© 2013 ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAPOSLOVANJE


Deli